24/11/2017

Vzgoja in prevzgoja psa

Vzgoja psa

Ko se psi skotijo, jih mati začne vzgajati, usmerjati in varovati.  Mladički  ji brezpogojno sledijo, saj izžareva mirno, a odločno energijo, ki je v živalskem svetu stabilna.  Mladički so pri dveh mesecih pripravljeni na novi dom.
Novi lastnik  pa mora sedaj prevzeti vlogo vodje.  In po mojem mnenju nadaljevati z mamino vzgojo. Po dosedanjih izkušnjah sem opazila, da je ta vzgoja tudi najbolj učinkovita.

Pri vzgoji psa dajem poudarek na tem, da se ohrani  primarna pasja narava. Zato ne uporabljam tehnike s klikerjem in priboljški, kot to delajo v večini pasjih šol.
Uporabljam pristop, kot ga je uporabljala pasja mama od prvega dne. Gre za izjemno enostaven in učinkovit pristop. S takim načinom psa ne moremo zbegati in počlovečiti.

Vzgoja psa pri meni poteka individualno ter v naravnem okolju, ne pa na poligonu. Predelamo vsa področja, s katerimi se pes sooči v življenju. Od sprehoda, srečevanja s psi, pravila doma, hranjenje, itd. Pomembno mi je, da se lahko popolnoma posvetim psu in lastniku, saj je vsak pes in odnos edinstven.

Vsak udeleženec mojih srečanj, dobi vstop v zaprto facebook skupino “Naraven pes – individualna srečanja“, kjer so objavljene vaje, katere lahko vadite doma.

 

 

 

 

Prevzgoja psa

Pri prevzgoji psa je cilj, da se pes znebi vedenjskih težav v najkrajšem možnem času.
Prevzgoja psa poteka individualno. Poudarek je na prevzgoji psa, z namenom, da se osvobodi določene motnje.

Treninga s priboljški ne prakticiram, ker se pasja pozornost ob tem le preusmeri.
Uporabljam psom naravne pristope, saj mi je pomembno, da se psu ob prevzgoji ne vzame “primarne narave” oz. da ne postane zaradi tega apatičen.

Prevzgajam vsakega psa. Ne glede na starost, pasmo ali vedenjsko težavo. Krivično se mi namreč zdi, ko kdo reče: “Ta pes je prestar za prevzgojo, ni mu pomoči” ali pa “Pitbulla ni možno spremeniti, sploh, če je bil udeležen v pasjih bojih.” Takšne trditve so zame popoln nesmisel.

Vsak udeleženec mojih srečanj, dobi vstop v zaprto facebook skupino “Naraven pes – individualna srečanja“, kjer so objavljene vaje, katere lahko vadite doma.

 

 

 

 

Sprehodi in tek s psom

Poleg vzgoje in prevzgoje psa je pomembno tudi gibanje.
Zato ponujam sprehode in tek (ena ura oz. po dogovoru) vsem, ki imate premalo časa ter psa, ki ima “preveč” energije.

Odvečna energija je ponavadi vzrok za uničevalno vedenje, zato priporočam, da jo pes porabi na sprehodu ali teku.

 

 

 

Kako do nas?

Vzgoja in prevzgoja psa se opravlja individualno po dogovoru
Sprehodi in tek se opravljajo izključno v Ljubljani.

Pišite nam: naravenpes@gmail.com ali pokličite 051/216 016 (Tjaša).

Lahko pa nam pošljete tudi izpolnjen kontaktni obrazec: