Telefon

+386 31 310 949

E-pošta

naravenpes@gmail.com

SPREJEM KLICEV

Pon - Pet: 12:00 - 19:00

Cesarjeva šola ni tipična in ne uči izključno samo o eni tematiki. Njegova šola je celostna, poudarek pa je na delu na sebi, šele nato pa delu s psi.

Vsako jutro smo začeli s polurnimi meditacijami čuječnosti. Glavni namen teh meditacij je, da se ljudje začnemo zavedati, kako se sploh počutimo, kakšna čustva so prisotna v nas in se tudi sprostiti.
V nadaljevanju smo imeli trening s psi – popolnoma enostaven, a hkrati intenziven. Delali smo z njegovimi psi oz. “rešenčki”, ki so pri njem na prevzgoji in iščejo nove lastnike.

Trening na Cesarjev način

Vsak dan je na prevzgojo prišel drug pes. Tako smo se lahko naučili brati pasjo energijo, se prilagajati in komunicirati z različnimi načini. Da je bilo vse še bolj zabavno, smo treninge preživeli v tišini. Le s svojim instinktom in psom. Komunicirali smo le z energijo in telesno govorico – brez besed.
Nato je sledil “Pack Walk” s Cesarjem, kjer je imel vsak udeleženec priložnost individualnega pogovora z njim.

Sledila so Cesarjeva predavanja. Tematika je bila vsak dan drugačna. Sodelovati smo morali tudi mi. Vsak je povedal svoj strah v povezavi z delom, ki ga opravlja. Če je bilo možno, smo ga tam tudi razrešili.

 

Imeli smo tudi različne predstavitve: “Sheep herding”, pasji park, delo s prestrašenimi in agresivnimi psi. Kako preprečiti, da pes ubija druge živali (npr. kokoši) zaradi močnega nagona. Kdaj uporabiti pozitivno motivacijo in kdaj prekiniti določeno vedenje. Ter zakaj priboljški niso najboljša rešitev.

Bistvo šolanja je bilo, da se vrnemo na čisti začetek. Da vidimo, kako je življenje preprosto in da smo ljudje tisti, ki ga kompliciramo. Ko to spoznaš, s psom res ni več problem delati. Ker v pravem trenutku veš, kako se odzvati.

 

Priporočene vsebine

%d bloggers like this: